In de actualiteit

Celstraffen voor een rookbom?

Rookbom bij PSV Ajax

Vol verbazing lazen we gisteren de nieuwsberichten over de PSV-supporters die vorig jaar rookpotten afstaken bij de wedstrijd tegen Ajax. Naast jarenlange stadionverboden eist justitie ook nog eens celstraffen van 8 en 12 maanden tegen de hoofdverdachten. U lees het goed, celstraffen voor het afsteken van rookbommen bij een voetbalwedstrijd.

Toegegeven, echt slim was de actie niet en je kunt je de paniek bij andere stadionbezoekers in dit geval best voorstellen omdat de rookontwikkeling aan de heftige kant was. Aan de andere kant is er niemand echt gewond geraakt bij de actie en lijkt het eisen van celstraffen ons echt absurd. We hebben het over vuurwerk bij een voetbalwedstrijd en over supporters die straffen kunnen krijgen die niet in verhouding staan tot de actie. Je hoeft de (digitale) krant dagelijks maar open te slaan om je te verbazen over taakstraffen voor bijvoorbeeld messentrekkers, lage straffen voor mensen die iemand neersteken en waanzinnige straffen voor mensen die met hun poten aan kinderen komen. Nu is dit wel een beetje appels en peren vergelijken, maar het geeft aan hoe raar deze eis eigenlijk is.

De keuze voor dit type vuurwerk was misschien niet de beste, maar om die mannen nu maatschappelijk zo te raken lijkt ons echt veel te zwaar. Door ze het stadionbezoek af te nemen voor een flink aantal jaren raak je ze echt hard genoeg en daar zou het bij moeten blijven ook.

[foto’s via Pro Shots]

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: walgelijke reacties na ''Mo waar is je vader dan''

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: Belgische bekerfinale tussen aartsrivalen!

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: 'verkeerd' gereden PSV supporters niet welkom

  België & Nederland

  AZ keert terug op 'holy ground' met bloedstollende ontknoping