Groundhopping

Cafévoetbal naast een brouwerij in Roeselare

Op een zeer kleine steenworp van het Rodenbachstadion in Roeselare is er nog een vrij groot stadion te vinden; het Stedelijk Sportstadion Roeselare. We moeten eerlijk zijn, het is meer bedoeld als atletiekstadion. Maar er is doorheen de jaren toch ook wel wat voetbal gespeeld.

Vooral atletiek

Oorspronkelijk bedoeld als atletiekstadion wordt het nu meer ingevuld als multisport locatie. FLAC Roeselare, KAV Roeselare en de Roeselaarse Judovereniging zijn de vaste gebruikers. Atletiek en judo worden vaak vergezeld door een handvol losse sportevenementen en de meesten zullen dit dan ook altijd als een multisport stadion blijven bekijken.

Maar doorheen de jaren zijn er toch wat voetbalverenigingen actief geweest. Voor zover we konden vinden was het geen officieel thuisstadion voor een ploeg lid van de KBVB. Het oude KFC Roeselare zou naar verluidt dit wel gebruikt hebben als trainingsfaciliteit. Het zijn hoofdzakelijk andere amateurvereniging die hier gebruik van maakten.

Maar ook non league voetbal

We kregen informatie dat de lokale voetbalploeg van de Rodenbach brouwerij daar hoofdzakelijk hun thuiswedstrijden afhaspelde. Daarnaast hebben we nog bevestiging gevonden van een gevormde voetbalploeg in 1941 van de ambtenaren van het stadsbestuur Roeselare dat zijn wedstrijden in het Stedelijk Sportstadion speelde.

De voetbalgeschiedenis is verder best een moeilijke zoektocht. Wie meer info heeft, mag dit altijd doorspelen. Maar het lijkt ons veilig aan te nemen dat enkel non league teams (de zogenaamde caféploegen) voor kortere periodes hun heil zochten in dit best mooi stadion.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %