Geert Wilders zorgde afgelopen woensdagavond in Den Haag, en in de rest van Nederland, voor veel opschudding. Zijn toespraak werd landelijk – terecht – hevig bekritiseerd, want wat Wilders deed was haatzaaiend en vooral discriminerend. Veel Marokkanen, op wie de PVV-leider het gemunt had, deden dan ook aangifte. Maar met hen stapte ook Nijmeegs burgervader Bruls naar de politie. Met het college van Burgemeesters & Wethouders riep hij op aangifte te doen tegen de discriminerende uitspraken van Wilders. Bruls is er in feite op tegen dat er op basis van afkomst naar een bevolkingsgroep wordt gewezen.

Lunatic News, fanzine van voetbalclub Feyenoord, legde de vinger op de zere plek en legt uit dat burgemeesters zichzelf ook meer dan regelmatig schuldig maken aan discriminatie op basis van afkomst. Ze roepen voetbalsupporters in het hele land dan ook op, via hen, aangifte te doen tegen al die burgemeesters die eerst eens naar zichzelf moeten kijken.

Dat kan via onderstaande link. Het enige wat je hoeft te doen, is je naam en adres in te vullen, aangevuld met de volgende tekst: ‘ik geef hierbij Lunatic News het volmacht om namens mij aangifte te doen tegen elke burgemeester van een stad waar een Betaald Voetbal Organisatie huist en zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie jegens voetbalsupporters.’

 Doe aangifte tegen burgemeesters!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.