In de videotheek

Brighton op het veld

In 1997 werd Brighton & Hove Albion F.C. – York City gestaakt omdat de supporters van Brighton uit onvrede over de gang van zaken bij hun club het veld opkwamen (dat is lastig zijn dus). Het bestuur vond het namelijk nodig om hun stadion, Goldstone Ground, dat al 95 jaar als thuisbasis fungeerde te verkopen aan een projectontwikkelaar. Dat dit niet goed viel bij mensen die het stadion zagen als een tweede thuis was logisch, maar overtuig clubbestuurders maar eens met dit soort sentimenten. Die denken standaard in luchtkastelen en willen allemaal de top bestormen en de Champions League halen en deze het liefst winnen ook.

In de media werd de veldbestorming beschreven alsof er een horde wilde Vikingen huis had gehouden, maar dit was onterecht. Er werd hier en daar wel wat gesloopt, maar het ging nergens echt over de grens. De supporters van York City waren solidair met de Brighton fans en deden zelfs mee.

Wat er nu op de plek van Goldstone Ground staat? Een Burger King en een Toys ‘R Us.

Tsja.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %