In de videotheek

Brighton op het veld

In de Hekken Shop

In 1997 werd Brighton & Hove Albion F.C. – York City gestaakt omdat de supporters van Brighton uit onvrede over de gang van zaken bij hun club het veld opkwamen (dat is lastig zijn dus). Het bestuur vond het namelijk nodig om hun stadion, Goldstone Ground, dat al 95 jaar als thuisbasis fungeerde te verkopen aan een projectontwikkelaar. Dat dit niet goed viel bij mensen die het stadion zagen als een tweede thuis was logisch, maar overtuig clubbestuurders maar eens met dit soort sentimenten. Die denken standaard in luchtkastelen en willen allemaal de top bestormen en de Champions League halen en deze het liefst winnen ook.

In de media werd de veldbestorming beschreven alsof er een horde wilde Vikingen huis had gehouden, maar dit was onterecht. Er werd hier en daar wel wat gesloopt, maar het ging nergens echt over de grens. De supporters van York City waren solidair met de Brighton fans en deden zelfs mee.

Wat er nu op de plek van Goldstone Ground staat? Een Burger King en een Toys ‘R Us.

Tsja.

retro voetbalshirts
In de Hekken Shop
Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Supporters Girondins de Bordeaux willen hun club terug

  In de geschiedenisboeken

  Wenen 1995: kroon op het kunstwerk van het gouden Ajax van de jaren 90

  Against Modern Football

  Voetbal op echt gras: VVV is de volgende

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Football without fans is nothing