Actueel

Boevenbus naar uitwedstrijd Telstar

Onderstaand artikel vonden we op de website van Sparta Rotterdam Fanzine ITWM. Moeten jullie eens kijken hoe dat in zijn werk gaat, die besluitvorming. Wat een waanzin en wat een geweldige reactie! Spartanen, we zien de foto’s onze kant wel opkomen….

Van onnodige buscombi’s vol denigrerende regeltjes (busreis naar Leeuwarden vanuit Rotterdam zonder alcohol) tot aan weggestopt worden in een uitvak waar zelfs de gemiddelde chimpansee uit Blijdorp z’n neus voor ophaalt. Omwisselpunten voor kaartjes voor het uitvak op onhandige (parkeer)plekken.

De autoriteiten in Velsen besloten onlangs dat de wedstrijd Telstar – Sparta zo’n hoog risicogehalte bevat dat men het beter leek als de Spartanen met een bus/autocombi zouden komen. Geen vrij vervoer (het zelf kiezen van tijdstip voor een auto- of treinreis) en geen omwisselpunt bij het stadion (politie Velsen wilde minimaal 50 kilometer van stadion af omwisselen).

Oorzaak? Geen kwaadwillende of baldadige Sparta-supporters, maar de verwachting dat Haarlem supporters met Sparta zouden meereizen. Haarlem en Telstar lagen elkaar niet. Haarlem-supporters waren vroeger vrienden met Sparta-supporters. Naast het feit dat men met de huidige maatregelen een seizoenskaart nodig heeft om een kaartje voor het uitvak te kunnen aanschaffen bestaat (helaas) de club Haarlem al enige tijd niet meer.

Tijd voor actie! Zoals heel Nederland weet, zijn Sparta-supporters het schoolvoorbeeld van voorbeeldige supporters. De club Sparta wordt alom geprezen voor de laagdrempeligheid, de familiesfeer, het kunnen rondlopen met kleine kinderen overal in het stadion. Nooit gezeik, geen rellen.

Eenmalig gaat dat veranderen. We worden voor even boeven. In Velsen behandelt men de gemiddelde voetbalsupporter nog beroerder dan een crimineel. Daarom gaat er vanuit de supportersvereniging een bus vol supporters verkleed als boeven en geketend richting Velsen.

Vertrek bus vanaf Sparta Stadion: 17.30 uur. Komt dat zien!

Bestuur ‘De Sparta Supporter’

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %