Blatter: weg met de staanplaatsen

Een opmerkelijk bericht vandaag bij onze vrienden van Voetbalprimeur, Sepp Blatter, beroepsfossiel, volksmenner en ronduit enge FIFA- leider spreekt zich in een interview uit tegen de herinvoering van staanplaatsen in stadions.

Blatter zegt: “We vragen de hele wereld om staanplaatsen in de ban te doen. In Colombia werden de stadions gerenoveerd voor het WK onder 20, nu kunnen families naar wedstrijden toe. Het gaat heel goed. Iedereen zit en dat is goed, goed voor de veiligheid.”

Waar het staan in stadions op sommige plekken in Nederlandse stadions vooral een kwestie van (onveilig) gedogen is, staan de fanatieke supporters in landen als Duitsland en Zwitserland zonder problemen op een veilige manier. De manier waarop men in Duitsland is omgegaan met de wensen van de fanatieke supporters zou voor de FIFA juist een voorbeeld moeten zijn. Veilig staan kan en als we de beelden uit de Duitse competitie tot ons nemen kunnen we niet anders dan concluderen dat dit een positief effect heeft gehad op de sfeer in de stadions.

Voor de dwalende en onzin uitkramende Blatter maken dit soort argumenten natuurlijk helemaal geen verschil, waarom zou een goede sfeer bij een voetbalwedstrijd immers van belang zijn voor het spelletje. De FIFA trok eerder dit jaar nog een subsidie in voor een stadion in Zürich nadat bleek dat de bouwers een kleine sectie hadden gereserveerd voor staanplaatsen.

Blatter toont zich met deze uitspraken weer als een van de grootste vijanden van de voetbalsupporter en in die zin is het ook wel weer fijn dat hij ons een stok geeft om hem mee te slaan.

For the good of the game? Fuck FIFA!

Ook leuk om te lezen