Euro 2000

Binnenlandse Veiligheidsdienst waarschuwde voor voetbalrellen

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

16 juni

Brussel/Eindhoven – De Binnenlandse Veiligheidsdienst heeft gisteren in een intern memo gewaarschuwd voor voetbalrellen. Het zou gaan tussen Engelse, Turkse en Italiaanse supporters. Dit alles zou te maken hebben met de dood van twee Leeds United supporters, vorige maand in Istanbul.

In april werden er twee Engelse supporters doodgestoken in Istanbul rondom de halve finale van de UEFA Cup Galatasaray – Leeds. De Turken gingen door naar de finale in Kopenhagen. Op de dag van de finale werden er verschillende rellen gemeld. Hooligans van onder andere Leeds, Chelsea, Rangers, Cardiff en Swansea vochten samen met The Gunners in Kopenhagen. Op zoek naar wraak voor de twee supporters die werden gedood in Istanbul. Eerder voorspelde de Nederlandse politie al dat de rellen vooral zullen gaan tussen Turken, Nederlanders, Engelsen en Duisters.

Ondanks de onrust bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst bleef het gisteren rustig tussen de verschillende supportersgroepen. Zweden – Turkije eindigde voor het oog van twintig duizend Turkse supporters in een teleurstellende 0-0.

 

 

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.