Euro 2000

Binnenlandse Veiligheidsdienst waarschuwde voor voetbalrellen

16 juni

Brussel/Eindhoven – De Binnenlandse Veiligheidsdienst heeft gisteren in een intern memo gewaarschuwd voor voetbalrellen. Het zou gaan tussen Engelse, Turkse en Italiaanse supporters. Dit alles zou te maken hebben met de dood van twee Leeds United supporters, vorige maand in Istanbul.

In april werden er twee Engelse supporters doodgestoken in Istanbul rondom de halve finale van de UEFA Cup Galatasaray – Leeds. De Turken gingen door naar de finale in Kopenhagen. Op de dag van de finale werden er verschillende rellen gemeld. Hooligans van onder andere Leeds, Chelsea, Rangers, Cardiff en Swansea vochten samen met The Gunners in Kopenhagen. Op zoek naar wraak voor de twee supporters die werden gedood in Istanbul. Eerder voorspelde de Nederlandse politie al dat de rellen vooral zullen gaan tussen Turken, Nederlanders, Engelsen en Duisters.

Ondanks de onrust bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst bleef het gisteren rustig tussen de verschillende supportersgroepen. Zweden – Turkije eindigde voor het oog van twintig duizend Turkse supporters in een teleurstellende 0-0.

 

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %