In de actualiteit

‘Bilal Ould-Chikh naar Telstar’

Davie Selke red bull

Davie Selke red bull

Een opvallend bericht, tussen de vooruitzichten op komend weekend en reacties op Guus Hiddink door. Davie Selke, een groot, 20-jarig Duits talent dat dit seizoen al zes keer scoorde voor Werder Bremen, wordt voor 8 miljoen verkocht. Nu is dat niet zo vreemd, een ‘Duits toptalent’ dat voor zo’n prijs weggaat. De bestemming is echter wel erg opvallend: RasenBallsport Leipzig, of ook wel Red Bull Leipzig, ware het niet dat sponsornamen verboden zijn in Duitsland.

Het salaris wat de jonge Davie op gaat strijken werd niet vermeld. Maar na 23 wedstrijden in het eerste van Werder, met een spits als Di Santo voor je, een divisie naar beneden gaan blijft een stap die op zijn minst de wenkbrauwen doet fronsen. Is het salarisaanbod van RB Leipzig dan zo voortreffelijk? Gaat hij de 6 nullen halen in de 2. Bundesliga (ze staan zevende en spelen dus geen Bundesliga volgend jaar)?

Alle Red Bull clubs hebben de schijn al tegen, veel geld, rijke organisatie die erachter zit en, zeker in het geval van het Oost-Duitse Leipzig, een volksclub de vernieling in geholpen. Dit soort transfers helpt daar niet aan mee. Selke zal ongetwijfeld een aanwinst zijn voor Leipzig, zoals hij dat in 2014 tijdens het EK onder 19 ook was door Duitsland met de topscorerstitel Europees Kampioen te maken. Alleen past zo’n transfer niet bij Leipzig en niet bij de competitie. Stel je voor dat Telstar of MVV een groot talent bij Twente of Heerenveen weg plukt voor miljoenen, dat Sinkgraven nu de clubkleuren van Volendam verdedigde.

Er is veel gezegd over transferbedragen van 100 miljoen, maar hoe kun je als tweede divisie ploeg een speler kopen voor 8 miljoen? Dat bedrag geeft Ajax amper aan spelers uit. Dit is misschien wel precies waarom er zo’n aversie tegen alle Red Bull clubs is, doe toch eens normaal.

(foto via Citypress24 / Pro Shots)

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Casper van Es
Over de schrijver

Voetballiefhebber in al zijn voegen. Van looplijnen en zonedekking tot aan de uitzinnige fans van San Lorenzo. Bezoekt graag wedstrijden in obscure voetballanden, maar schuwt de grote stadions ook niet. Fanatiek Ajacied.
  Ook leuk om te lezen...
  GroundhoppingIn de actualiteit

  Bekersprookje Viktoria Köln vermorzeld door het moderne voetbal

  Against Modern Football

  Red Bull Out

  In de videotheek

  Austria Salzburg vs. Red Bull

  In de actualiteit

  RB Leipzig. Een nieuw dieptepunt in het huidige voetbal