Voetbal in België

Belgische club verlengt seizoenskaart gratis tot de winterstop

Terwijl supporters in Nederland massaal aangeven af te zien van wettelijke compensatie, is het nog een beetje afwachten wat voor acties clubs zélf gaan ondernemen. Er wordt aan supporters gevraagd af te zien van compensatie, terwijl (veel) goed verdienende spelers en bestuurders nog niets hebben ingeleverd. In België is KRC Genk één van de eerste clubs met een mooi gebaar. De Belgische club verlengt seizoenskaart gratis tot de winterstop

 

Op de officiële website van KRC Genk valt te lezen:

We stellen het belang van onze supporters voorop. Enerzijds als compensatie voor de zes gemiste wedstrijden afgelopen seizoen. En anderzijds om te anticiperen op onzekerheden zoals het aantal wedstrijden zonder of met beperkt publiek. Maar vooral: We beseffen als geen ander dat we jullie, al die straffe supporters, nu én ook volgend seizoen meer dan nodig hebben.

Huidige abonnementen zullen minstens tot de winterstop – januari 2021, dus – blijven gelden. Als er tegen dan geen zes thuiswedstrijden voor publiek hebben plaatsgevonden, zal deze periode zelfs nog verlengd worden. Pas daarna zullen de huidige abonnementen verlopen. De verkoop van abonnementen voor de tweede seizoenshelft zal starten wanneer er meer duidelijkheid is.

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %