Voetbal in Zweden

Bekersfeer in de Stockholmsderby

Gisteren stond er weer een bekeraffiche op het programma, waar je de vingers bij kon aflikken: De Stockholmsderby. In het Zweedse bekertoernooi koppelde het lot de Stockholmse rivalen AIK en Hammarby IF aan elkaar. Beide teams hebben zeer fanatieke supportersgroepen. De wedstrijden tussen beide clubs staan staan daarom al jaren garant voor het nodige spektakel op het veld en op de tribunes. Kijk en geniet van de choreo’s en het vuurwerk van de fans net voor het begin van de wedstrijd (die om 1245u begin, dat helaas dan weer wel):

En dat het er warmpjes in deze derby aan toe gaat, bewijzen de eerste 50 seconden uit het volgende filmpje uit 2001. Yep, 14 jaar (!!) geleden.

Martijn
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %