Actueel

Awaydays voor 15 euro!

Wedstrijdkaarten voor alle uitwedstrijden in de Eredivisie gaan maximaal 15 euro kosten, dat is het resultaat van een hele stevige lobby van het heerlijke Supporterscollectief Nederland. Het nog vrij jonge platform van verenigde supporters boekt hiermee een heerlijke overwinning voor iedereen die van een mooie awayday houdt.

De combikorting van 40% die er al was, zal ook worden gehandhaafd en dat betekent zelfs dat een kaartje in combinatie met een busreis nog maar 9 euro kost (reken daar wel de kosten voor pakjes Wicky en Sultana bij). Het advies van de ECV is ook om deze korting te geven voor liefhebbers van de autocombi’s.

De insteek van dit initiatief is duidelijk. Voetbal moet betaalbaar blijven en het is tevens een beloning voor al die duizenden supporters die hun club altijd en overal volgen. Daarnaast dragen lagere kaartprijzen bij aan vollere en sfeervolle uitvakken, hetgeen de thuissupporters ook weer dwingt om er een schepje bovenop te gooien om niet voor lul te staan in eigen huis.

De ‘ werkgroep uitsupporters’ bestaande uit het Supporterscollectief, de KNVB en clubs verwachten aankomend seizoen nog meer duidelijke winst te kunnen boeken. Zo is de verwachting dat de gastvrijheid, een normaal biertje en het betere faciliteren van sfeeracties een zetje in de rug krijgen.

Of het allemaal zo mooi uit gaat pakken als hierboven wordt voorgesteld is even afwachten, maar het valt niet te ontkennen dat dit lijkt op een echte serieuze stap richting “normalisatie”.

[foto via Pro Shots / Marcel van Dorst ]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %