Austria, een ode aan het ‘oude voetbal’

Waarschijnlijk zijn jullie al bekend met de situatie van SV Austria Salzburg. Zes jaar geleden kocht het bedrijf Red Bull Austria Salzburg, waarna het de naam, de kleuren en het logo veranderde. De 72-jarige historie en traditie; in één keer de prullenbak in. En dat was precies hetgeen waar Red Bull op uit was. “Dit is een compleet nieuwe club zonder historie”, zei men.

Een groep ultras vocht tegen de overname door Red Bull, echter zonder succes. De overname dwong ze een nieuwe club op te richten, want Red Bull Salzburg, dat was niet meer hun club. De kleuren paars en wit kwamen terug, het oude embleem werd weer het ‘nieuwe’ en ook de naam Austria Salzburg deed weer van zich spreken. Al gebeurde dat wel in de zevende divisie.

Zes jaar na dato speelt Austria Salzburg in de derde divisie. Afgelopen weekeinde stond een treffen met het tweede elftal van Red Bull op het programma. Austria verloor weliswaar met 1-4, maar dat gebeurde wel met trots, liefde, en niet geheel onbelangrijk: in de eigen kleuren. Scheiss Red Bull!

Ook leuk om te lezen