Against Modern Football

Austria, een ode aan het ‘oude voetbal’

Waarschijnlijk zijn jullie al bekend met de situatie van SV Austria Salzburg. Zes jaar geleden kocht het bedrijf Red Bull Austria Salzburg, waarna het de naam, de kleuren en het logo veranderde. De 72-jarige historie en traditie; in één keer de prullenbak in. En dat was precies hetgeen waar Red Bull op uit was. “Dit is een compleet nieuwe club zonder historie”, zei men.

Een groep ultras vocht tegen de overname door Red Bull, echter zonder succes. De overname dwong ze een nieuwe club op te richten, want Red Bull Salzburg, dat was niet meer hun club. De kleuren paars en wit kwamen terug, het oude embleem werd weer het ‘nieuwe’ en ook de naam Austria Salzburg deed weer van zich spreken. Al gebeurde dat wel in de zevende divisie.

Zes jaar na dato speelt Austria Salzburg in de derde divisie. Afgelopen weekeinde stond een treffen met het tweede elftal van Red Bull op het programma. Austria verloor weliswaar met 1-4, maar dat gebeurde wel met trots, liefde, en niet geheel onbelangrijk: in de eigen kleuren. Scheiss Red Bull!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Joris van Duin
Over de schrijver

Werd als klein jongetje in De Baandert verliefd op Fortuna Sittard. Tegenwoordig freelance journalist en fanatiek groundhopper.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (week 14)

  In de actualiteit

  ‘Bilal Ould-Chikh naar Telstar’

  Against Modern Football

  Red Bull Out

  In de videotheek

  Austria Salzburg vs. Red Bull