Actueel

Aufstieg!

KFC Uerdingen 05 is de club die vroeger (vooral dankzij) het grote chemie concern Bayer jarenlang redelijk succesvol in de Bundesliga speelde. Nadat Bayer de samenwerking beëindigde zakte de club langzaam af met als dieptepunt de 6e liga (Niederrheinliga) in Duitsland.

Na 17 jaar had de club eindelijk weer de kans om weer een keer te promoveren en kampioen te worden. Daarvoor was wel een overwinning nodig uit tegen Wuppertaler SV II, bij gelijkspel of verlies zou concurrent Turu Dusseldorf waarschijnlijk kampioen worden. In totaal kwamen er ca. 3600 toeschouwers op de wedstrijd af, waarvan 3200 supporters uit Krefeld! Het grootste deel reisde per trein richting Wuppertal Sonnborn, waar gezamenlijk naar het stadion werd gelopen. De wedstrijd zelf verliep zeer moeizaam voor KFC, het kwam zelfs op achterstand, maar met veel pijn en moeite werd er toch nog een overwinning uit het vuur gesleept en kon er na jaren eindelijk weer iets gevierd worden in Krefeld.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %