In de actualiteit

Auditteam Voetbal en Veiligheid pleit voor censuur

Het auditteam Voetbal en Veiligheid is op een missie, namelijk het gebruik van vuurwerk in en rondom voetbalstadions uitbannen. Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook rondom trainingen, corteo’s en herdenkingen(!) moet er een verbod op het gebruik van sfeervuurwerk komen. Om deze missie te bewerkstelligen doet het auditteam een aantal aanbevelingen aan clubs, gemeenten, politie en KNVB. Waar bij meerdere van deze aanbevelingen vraagtekens geplaatst kunnen worden, is er één wel heel belachelijk en zelfs verwerpelijk.

‘Verbreek de associatie tussen voetbal en vuurwerk in verschillende soorten (online) communicatie-uitingen. Zorg dat in de communicatie geen vuurwerk (of de suggestie van vuurwerk) voorkomt. Dit geldt voor officiële websites, reclamespotjes en reclames, maar ook voor social media uitingen van spelers en trainers. Vanuit deze gedachte is het verstandig om ook als club geen vuurwerkacties te organiseren.’

Het auditteam Voetbal en Veiligheid, dat in dienst is van de Rijksoverheid, pleit voor censuur. Spelers en trainers zou verboden moeten worden direct of indirect te berichten of vuurwerk. Hieronder een aantal voorbeelden communicatie-uitingen die niet meer zouden mogen volgens het auditteam, in de onderstaande berichten wordt er namelijk door spelers/trainers een associatie gelegd tussen voetbal en vuurwerk.

 

No Pyro, No Party!

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Wat is de mooiste vuurwerkactie van het seizoen 2019-2020? Top 16!

  In de actualiteit

  Supporters Olympique Marseille laten zich gelden in finale

  Away Days VoetbalreizenHet seizoen van

  Het seizoen van IDH Travel tot Away Days

  Het seizoen 2019-2020

  Wat is de mooiste vuurwerkactie van het seizoen 2019-2020? Top 32!