argentina fc

Het Total Football Festival zit erop en daarom kunnen we jullie nu met een gerust hart laten kijken naar de documentaire ‘Argentina Futbol Club‘ die afgelopen weekend te zien was op de eerste editie van het festival. Ons redactielid Haiko zag de film al en recenseerde deze al een beetje in zijn nabeschouwing op dag 1 van TFF2013:

“Argentina Fútbol Club van regisseur Juan Pablo Roubio (Arg). Ik wil de lat voor de komende twee dagen niet te hoog leggen, maar dit was ook niet gewoon alleen een documentaire. Vooraf werd er door zowel Erik Brouwer als Sjoerd Mossou voorgelezen uit eigen werk. De ongedwongen sfeer in de niet al te grote zaal zorgde voor een intens ‘’verhalen voor bij het haardvuur’’ moment. Deze film over de rivaliteit tussen Boca Juniors en River Plate is wat je er van mag verwachten: grappig, indrukwekkend en soms ook wel ontroerend. Persoonlijk vond ik deze documentaire wel een beetje teveel van de hak op de tak, het ging over van alles en nog wat rond El Superclásico. Opvallend en tegelijk ook treurig is dat zelfs in het beloofde land voor hekkenhangers, men ook moet strijden tegen de wetten van de klinkende euro’s, dollars en in dit geval de peso’s.”

Kijk en oordeel zelf, de documentaire is wat ons betreft dus zeker de moeite van het kijken waard!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.