Actueel

Apollon Limassol Laatste horde voor groepsfase Europa League voor PSV

In de play-off ronde van de Europa League neemt PSV het op tegen Apollon Limassol. Om toegang te krijgen tot de groepsfase van het toernooi, moet er voor het eerst gewonnen worden van de Cyprioten. PSV nam het namelijk nog niet eerder op tegen een club uit Cyprus. In het seizoen 2001/2002 ontmoette Apollon wel Ajax als Nederlandse tegenstander. Het werd 5-0 voor de Amsterdammers over twee wedstrijden.

Appollon Limassol

Apollon Limassol is historisch gezien de vierde club van Cyprus. Achter Apoel Nicosia, Omonia Nicosia en Anorthosis Famagusta weet de club uit Limassol zich bijna altijd te verzekeren van de vierde plek. Afgelopen seizoen werden ze derde in de competitie. Hiermee kregen ze toegang tot de tweede voorronde van de Europa League. Drie keer in de clubgeschiedenis is het landskampioenschap behaald. In 1991,1994 en 2006 kroonde de club zich tot de kampioen van Cyprus. Apollon heeft een ploeg met veel ervaren spelers die goed weten wat een belangrijke wedstrijd nodig heeft. Daarom kan PSV zijn borst natmaken na het matige optreden tegen het Noorse FK Haugesund. De Cyprioten rekenden in de ronde hiervoor af met Austria Wien. Uit werd met 1-2 gewonnen en vorige week maakte Apollon het in eigen huis af met 3-1.

Tsirionstadion

Het eigen huis waar Apollon Limassol de Oostenrijkers versloeg is het Tsirionstadion. Dit stadion heeft een capaciteit van 13.331 zitplaatsen. Maar liefst drie clubs spelen hier hun thuiswedstrijden. Naast Apollon spelen AEL Limassol en Aris Limassol in het stadion. De onderlinge confrontaties tussen de clubs leveren hete taferelen en veel strijd op. Met name in de confrontaties tussen AEL en Apollon lopen de gemoederen vaak hoog op.

 

Gate One

Hoewel de club al bestaat sinds 1954, begonnen de supporters zich pas te organiseren sinds 1981. PA.SY.FI Apollon is de naam van de fanatieke supporters. In de loop der jaren is het synoniem voor deze supporters Gate 1 geworden. Dit verwijst naar de ingang van het stadion die de harde kern van Apollon gebruikt. Gate 1 staat bekend om zijn choreo’s en behoort tot de grootste supportersgroepen van Cyprus.

Foto’s: Apollon GateOne

Tom van Pinxteren
Tom is helemaal voetbalgek en met name liefhebber van de supporterscultuur op de tribunes. Opgevoed als Ajacied maar al jaren bij FC Volendam op de tribune te vinden. Passie voor schrijven over de voetbalwereld. Oprichter Metgestrektbeen.com

Reageren is niet mogelijk.

0 %