In de fotoreportages

“Als een kamikaze de hekken in”

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Niet alleen supporters hingen vroegâh in de hekken, ook spelers deden het regelmatig. Als ze net gescoord hadden, bijvoorbeeld. Maar Roda-speler Gène Hanssen had een nog betere reden. Hij vloog in de Alkmaarder Hout in 1986 “als een kamikaze de hekken in,” zoals Jan Nederburgh, toen keeper bij de Limburgers, het beschreef. Een dronken AZ-fan had Roda-trainer Frans Körver, die zich weer eens mateloos liep aan te stellen, langs het heen enkele klappen gegeven. Moet je ook niet doen. Zelfs niet bij die dropveter Körver. Maar voor Gène Hanssen dus een hat tip, want een hekkenhanger.

(De club waar Hanssen eindigde mag eigenlijk niet onvermeld blijven: Kakertse Boys. Met recht een naam die een wereld oproept.)

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Het seizoen 19/20 van: AZ Alkmaar

  In de actualiteit

  Stadion Kaldeborn wordt gemeentelijk monument

  België & Nederland

  AZ keert terug op 'holy ground' met bloedstollende ontknoping

  In de actualiteit

  De ellenlange martelgang voor Roda-supporters