Voetbal in Engeland

Alleen in de FA Cup: Boreham Wood knikkert Bournemouth eruit!

Boreham Wood zorgde afgelopen weekend voor een enorme sensatie door Championship-club Bournemouth uit de FA Cup te knikkeren. De club uit de National League won dankzij een doelpunt van veteraan Mark Ricketts. De overwinning leverde prachtige beelden op en de overwinning toont de magie die de FA Cup eigenlijk als enige bekertoernooi ter wereld heeft.

Herinnering voor het leven

Na afloop ging het veel over routinier Ricketts, die in een grijs verleden nog in de Premier League speelde voor Charlton Athletic. Trainer Luke Garrard was vol lof over de veteraan: ‘Hij kon de hele week niet trainen, maar kon toch starten na een spuit van de medische staf. Dit is een herinnering voor het leven en hij verdiende er elke minuut van’.

Ricketts zelf trok dankzij de spuit een sprint van ruim 70 meter om het met zijn supporters te vieren: ‘Het is geweldig voor de hele gemeenschap. We zijn een hele kleine club, maar hebben allen een groot hart. Nu met zijn allen naar Goodison Park gaan zal nog meer bijzonder zijn’, aldus de veteraan.

Dolle vreugde bij Mark Ricketts en zijn ploeggenoten

37 jaar oud en alles gezien, maar beter dan dit wordt het niet voor Mark Ricketts

Supporters Boreham Wood vieren feest

Josh Rees van Boreham Wood

Josh Rees duikt na de overwinning de tribunes op

Jong en oud vieren de overwinning samen

Supporters van Boreham Wood

Once in a lifetime – onbetaalbaar!

Jonge supporter van Boreham Wood met FA Cup

De weg is nog lang, maar laat het sprookje nog maar lang duren!

https://twitter.com/EmiratesFACup/status/1490433767487328257

https://twitter.com/EmiratesFACup/status/1490438695756783625

[foto’s via Pro Shots / ProSportsImages]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %