Ajaxfans tegen uitbreiding nieuwe voetbalwet

Ajaxfans in het Olympisch StadionEerder deze week maakten wij reeds melding van een open brief die in ‘het Parool’ is verschenen, waarin twee gespecialiseerde juristen ingingen op de plannen van de KNVB en de politiek om de voetbalwet verder aan te scherpen. Inmiddels is deze brief ook op de website van de onafhankelijke AFCA Supportersclub verschenen en heeft zelfs de officiële Supporters Vereniging Ajax dit opgepakt.

Dat laatste is redelijk opmerkelijk, want de SVA wordt deels door Ajax bekostigd en kan dus niet zomaar een standpunt innemen die tegen het belang van de club ingaat. Op hun site zul je ook nooit geruchten lezen over eventuele nieuwe spelers of al te kritische columns tegen de club, maar dit bericht werd direct geplaatst.

Daarmee is voor ons wel duidelijk dat het belang van een eventuele aanscherping van de voetbalwet haaks staat op het belang van de Nederlandse voetbalsupporters. Het zou daarom mooi zijn als ook supportersverenigingen van andere clubs hier achter gaan staan.

Wij van In de Hekken roepen daarom alle clubs van Nederland op om de brief uit ons artikel op hun website te plaatsen en een gezamenlijk statement naar de KNVB en de politiek te maken.

Ook leuk om te lezen