Afscheid van een clubicoon

In de nacht van maandag op dinsdag overleed Feyenoord-clubicoon Coen Moulijn. Dinsdagochtend lagen er meteen bloemen en sjaals bij het standbeeld van de legendarische voetballer, pal naast De Kuip. De hele dag bleven Feyenoord-supporters komen. De bloemenzee breidde zich gestaag uit. Ook op andere plekken in de stad, zoals bij ‘het muurtje van Moulijn’ in de Bloklandstraat, waar hij in zijn jeugd eindeloos voetbalde, en de modezaak van Moulijn aan de Langenhorst, lagen dinsdag bloemen.

Supporters van Feyenoord herdenken hun clubheld op indrukwekkende wijze. Gisteravond kwamen rond 20:00 ruim duizend supporters bijeen bij het standbeeld naast De Kuip. Zij brachten een passend eerbetoon aan de man die Feyenoord altijd trouw bleef.

Coen Moulijn, icoon van Feyenoord, maar ook van Rotterdam. De linksbuiten die met zijn fenomenale spel de platgebombardeerde stad weer hoop gaf op betere tijden. Moulijn speelde van 1955 tot 1972 bij de club uit Rotterdam-Zuid. Het hoogtepunt is de winst van de Europacup I in 1970, de enige tot dusver.

De huidige resultaten staan in schril contrast met de successen die Feyenoord met Moulijn behaalde. De massale aandacht voor Moulijn is naast een eerbetoon aan een glorieuze speler en een dito verleden eveneens een hoopvolle schreeuw om de weg naar boven weer in te zetten. Feyenoord, die immens grote club, hoort niet tegen degradatie te strijden. De dood van Moulijn laat zien dat Feyenoord springlevend is, en dat een nieuwe Moulijn – zelfs in een tijd waarin spelers clubhoppers zijn – niet al te lang op zich zal laten wachten. Als het ergens kan, is het in De Kuip.

Feyenoord-supporters brengen dinsdagavond met fakkels en gezang een spontaan eerbetoon aan Coen Moulijn.

‘Coentje bedankt!’

Ook leuk om te lezen