In de actualiteitIn de fotoreportages

Afscheid van een clubicoon

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

In de nacht van maandag op dinsdag overleed Feyenoord-clubicoon Coen Moulijn. Dinsdagochtend lagen er meteen bloemen en sjaals bij het standbeeld van de legendarische voetballer, pal naast De Kuip. De hele dag bleven Feyenoord-supporters komen. De bloemenzee breidde zich gestaag uit. Ook op andere plekken in de stad, zoals bij ‘het muurtje van Moulijn’ in de Bloklandstraat, waar hij in zijn jeugd eindeloos voetbalde, en de modezaak van Moulijn aan de Langenhorst, lagen dinsdag bloemen.

Supporters van Feyenoord herdenken hun clubheld op indrukwekkende wijze. Gisteravond kwamen rond 20:00 ruim duizend supporters bijeen bij het standbeeld naast De Kuip. Zij brachten een passend eerbetoon aan de man die Feyenoord altijd trouw bleef.

Coen Moulijn, icoon van Feyenoord, maar ook van Rotterdam. De linksbuiten die met zijn fenomenale spel de platgebombardeerde stad weer hoop gaf op betere tijden. Moulijn speelde van 1955 tot 1972 bij de club uit Rotterdam-Zuid. Het hoogtepunt is de winst van de Europacup I in 1970, de enige tot dusver.

De huidige resultaten staan in schril contrast met de successen die Feyenoord met Moulijn behaalde. De massale aandacht voor Moulijn is naast een eerbetoon aan een glorieuze speler en een dito verleden eveneens een hoopvolle schreeuw om de weg naar boven weer in te zetten. Feyenoord, die immens grote club, hoort niet tegen degradatie te strijden. De dood van Moulijn laat zien dat Feyenoord springlevend is, en dat een nieuwe Moulijn – zelfs in een tijd waarin spelers clubhoppers zijn – niet al te lang op zich zal laten wachten. Als het ergens kan, is het in De Kuip.

Feyenoord-supporters brengen dinsdagavond met fakkels en gezang een spontaan eerbetoon aan Coen Moulijn.

‘Coentje bedankt!’

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Dit is de mooiste vuurwerkactie van het seizoen 2019-2020

  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de Boeken

  Dit is De Kuip

  In de actualiteit

  FC Twente moest na de vuurwerkramp 'gewoon' voetballen