In de actualiteit

Adieu Stade Lescure

Girondes Bordeaux
In de Hekken Shop

In 2015 speelde de Franse club FC Girondins de Bordeaux haar allerlaatste wedstrijd in haar eigen stadion Stade Lescure. Het stadion, ooit gebouwd voor het WK in 1938 in Frankrijk, was vanaf 1938 de thuisbasis van Girondins de Bordeaux.

Stade Lescure

In de 77 jaar dat de club er speelde en de fans hun club naar voren schreeuwden, kende de club hoogtepunten en dieptepunten. Het stadion was een van de speelstadions van het WK 1938 en het WK 1998 en Girondes de Bordeaux speelde er zes keer een landstitel. In 1996 speelde Girondes er ook de bekerfinale van de UEFA Cup tegen Bayern München en er werden ook halve finales voor de Europa Cup 2 en de Europa Cup 1 gespeeld (dat klinkt trouwens wel heel erg Old Skool).

Geen wonder dat de supporter besloten om afgelopen weekend een goed en mooi afscheid te nemen van het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een heuse “Adieu Stade Lescure” mars georganiseerd en de thuiswedstrijd tegen Nantes (2-1 winst) stond in het teken van afscheid en oude herinneringen ophalen. En hoe ze dat doen in Frankrijk, zie je in onderstaande filmpjes.

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Historische Franse bekerfinale: twee finalisten uit dezelfde stad

In de actualiteit

Marseille viert weer feest: passie wint van geld

Against Modern FootballIn de actualiteit

Supporters Girondins de Bordeaux willen hun club terug

In de actualiteit

Franse supporters zeggen nee tegen snelle hervatting competitie