In 2015 speelde de Franse club FC Girondins de Bordeaux haar allerlaatste wedstrijd in haar eigen stadion Stade Lescure. Het stadion, ooit gebouwd voor het WK in 1938 in Frankrijk, was vanaf 1938 de thuisbasis van Girondins de Bordeaux.

Stade Lescure

In de 77 jaar dat de club er speelde en de fans hun club naar voren schreeuwden, kende de club hoogtepunten en dieptepunten. Het stadion was een van de speelstadions van het WK 1938 en het WK 1998 en Girondes de Bordeaux speelde er zes keer een landstitel. In 1996 speelde Girondes er ook de bekerfinale van de UEFA Cup tegen Bayern München en er werden ook halve finales voor de Europa Cup 2 en de Europa Cup 1 gespeeld (dat klinkt trouwens wel heel erg Old Skool).

Geen wonder dat de supporter besloten om afgelopen weekend een goed en mooi afscheid te nemen van het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een heuse “Adieu Stade Lescure” mars georganiseerd en de thuiswedstrijd tegen Nantes (2-1 winst) stond in het teken van afscheid en oude herinneringen ophalen. En hoe ze dat doen in Frankrijk, zie je in onderstaande filmpjes.

Martijn M.
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.