ActueelAgainst Modern Football

Absurde kaartprijsverhoging op Loftus Road

De euforie van de promotie naar de Premier League is bij supporters van Queens Park Rangers omgeslagen in woede en wanhoop, nu de club de prijzen van seizoenkaarten met liefst 55% laat stijgen.

Waar andere clubs bij promotie doorgaans prijsverhogingen van 5 á 10% doorvoeren en Blackpool vorig jaar de prijzen zelfs gelijk hield, acht QPR het nodig de trouwe supporters een poot uit te draaien. Opvallend is dat de inkomsten uit kaartverkoop slechts een vrij klein deel van de omzet vormen, en dat de club bij promotie alleen al 60 miljoen euro aan tv-gelden ontvangt. Bovendien is de club die eigendom is van Formule 1-man Bernie Ecclestone financieel gezond en heeft dus helemaal geen extra geld nodig. Het F1-geld is de afgelopen jaren ook nooit aangewend om absurde aankopen van te doen.

De seizoenkaarten stijgen voor de goedkoopste categorie met 48%, en voor de hoogste met liefst 73%. Aangezien de seizoenkaarten beperkt worden tot 9.000 in het dubbel zoveel plaatsen tellende Loftus Road, is de gemiddelde stijging nog veel hoger. Naar verwachting stijgen de losse kaarten met 75 of zelfs 100%. Het goedkoopste losse kaartje zal minstens 50 pond gaan kosten, terwijl dit jaar nog de helft betaald kon worden om je in een van de krappe zitjes op Loftus Road te persen.

De motivatie achter de verhoging blijft raadselachtig. De club verdient naar schatting 4 miljoen extra aan de prijsverhoging, nog geen 10% van de winst die het al haalt uit de tv-gelden. De inkomsten stijgen al van 14 naar 54 miljoen. De vier miljoen die de supporters – die hun inkomen in een economisch ongunstige tijd niet zien stijgen – afhandig wordt gemaakt is al helemaal niets in verhouding tot het vermogen van de eigenaar: 0,02%.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %