In de actualiteit

“AA Gent kwetst Indianen”

Copyright-ProShots-846038

Vandaag kwam in het nieuws dat AA Gent in opspraak is geraakt door het logo dat zij gebruiken. De welbekende Indiaan uit het logo zou de Amerikaanse Indianengemeenschap diep in hun hart kwetsen. Ook zouden de mascottes Buffalo Ben en Squaw Mel moeten verdwijnen. Deze eisen worden op tafel gegooid door Suzan Shown Harjo, Amerika’s grootste voorvechtster van rechten voor Native Americans.

Het bestuur van de club laat aan De Standaard weten goed op de hoogte te zijn van de Amerikaanse controverse en laat weten veel respect te hebben voor de vrouw en haar strijd tegen racisme tegenover de Indianen. Dat gezegd hebbende is de club van mening dat het logo van de club zowel uit historisch- en cultureel perspectief geen enkele link met racisme laat zien. AA Gent zal haar logo niet aanpassen en de mascottes niet verbannen, maar zal wel de naam van mascotte ‘Squaw Mel’ veranderen. De term squaw is een scheldwoord voor het vrouwelijke geslachtsorgaan en was derhalve niet erg goed doordacht.

[foto via Pro Shots / Jeffrey Gaens]

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: Gent

  België & NederlandIn de actualiteitIn de fotoreportages

  De Belgische bekerfinale in beeld

  In de actualiteit

  “Grenzeloze hypocrisie”

  In de actualiteit

  Er was eens… het Jules Ottenstadion