Actueel

A.C.A.B? Kein geloel!

De discussie of het dragen van kleding, of het meedragen van spandoeken met de A.C.A.B. leus strafbaar is, heeft bij onze Oosterburen de gemoederen ook danig bezig gehouden de laatste tijd. Bij een wedstrijd tussen Karlsruher SC en Vfl Bochum werd een fan gearresteerd omdat hij een levensgroot spandoek met deze leus had opgehangen.

De politierechter veroordeelde de man tot een geldboete die gelijkstaat aan 25 dagen in een gevangenis, maar in hoger beroep werd hij desondanks vrijgesproken. Hierop ging het Duitse openbaar ministerie in hoger beroep, want ze zagen dit als een regelrechte belediging.

Maar gelukkig voor ‘ons soort mensen, in binnen- en buitenland’ heeft het hogerrechtshof de straf verworpen, op grond van de vrijheid van meningsuiting, die sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw ook in de Heimat geldt. De rechter die het vonnis uitsprak zei nog dat spandoeken waar een directe link wordt gelegd met het soms buitensporige politieoptreden eerder in aanmerking zou kunnen komen voor een verbod. Maar deze zaak vond hij, naar eigen zeggen, te gek voor woorden. De goede man vond dat hij wel iets beters te doen had dan dit soort zaken te behandelen.

Een soort van ‘Ga boeven vangen’ avant la lettre dus. Wij van In de Hekken kunnen dit alleen maar beamen en hopen dat soortgelijke zaken die in Nederland ook voorgoed geseponeerd worden.

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Reageren is niet mogelijk.

0 %