We zijn wat laat, maar mooie initiatieven verdienen aandacht, en die aandacht kan nooit te laat zijn. Al tijden gonsde het van opwinding op Twitter en ook wij lieten ons verleiden tot een stukje over de Groene Haas bij Feyenoord. Op 4 januari zou het allemaal duidelijk worden, maar sommigen snappen er nog steeds niets van. Diegenen met clubgevoel beseffen het maar al te goed. 4 januari is niet voor niets gekozen, het is een datum waar men in Rotterdam-Zuid nog steeds met gemengde gevoelens aan terug denkt. 4 januari 2011, de dag dat Rotterdam een held verloor, een zoon van de stad. Maar ook de dag waarop een rouwproces in gang kwam dat welhaast onovertroffen is waar het een voetballer betreft.

Het afscheid van Coen Moulijn en de uittocht over de Erasmusbrug was groots vorig jaar, maar ook de bijeenkomst van 4 januari zorgde voor koude rillingen bij de echte voetbalsupporter. Onofficieel en niet door de club georganiseerd verzamelden honderden supporters zich op Varkenoord, om daar samen met de technische staf en de selectie van Feyenoord te herdenken. Maar het was niet alleen Coen Moulijn die deze avond herdacht werd, supporters konden de namen van hun overleden kameraden op een meterslang spandoek schrijven om zodoende ook hen de eer te geven die ze verdienen.

Dat dit alles te maken heeft met de Groene Haas hoeven we jullie als liefhebbers en kenners van die echte voetbalcultuur natuurlijk niet meer duidelijk te maken. De Groene Haas zijn de supporters en 2012 moet het jaar worden van de supporters in Rotterdam, de rijen binnen de diverse supportersgeledingen zijn gesloten en er wordt afgeteld naar diverse mooie acties. Wat er gaat komen is gissen, maar een blik op de kalender doet vermoeden dat er deze maand nog wel wat gaat gebeuren.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.