In de fotoreportages

12.000 fans Union Berlin naar Dortmund

12.000 fans Union Berlin op bezoek in Dortmund. Bron en copyright: Pro Shots / Witters
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Union Berlin speelde gisterenavond voor de DFB Pokal uit bij Borussia Dortmund. Wie Eisern Union een beetje kent, weet dat ze trouwe en fanatieke fans hebben, die hun team door dik en dun steunen. In het Stadion An der alten Försterei is het steevast genieten van het gezang en fanatisme dat van de tribunes af komt en ook bij uitwedstrijden kunnen de fans er wat van. Toen het lot Union Berlin voor de DFB Pokal aan Borussia Dortmund koppelde en dat ook nog een uitwedstrijd bleek te zijn, waren de fans in rep en roer: Dit zou een zeer vette awayday worden. De sensatiekrant Bild kopte vooraf al “Pyro-Alarm vorm Dortmund-Spiel“, en dat hebben ze in Dortmund na gisterenavond geweten…

Maar liefst 12.000 fans reisden van Berlijn naar Dortmund (enkele afstand: ruim 500 kilometer) en zorgden voor een indrukwekkende sfeer. Union Berlin zorgde ook nog bijna voor een verrassing: De club maakte 10 minuten voor tijd de gelijkmaker en sleepte daarmee een verlenging eruit. Dortmund wist echter na strafschoppen te winnen. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond echter op de tribunes plaats. De fanclubs van Union Berlin kochten voor 2.500 Euro aan Bengaals vuurwerk in, en communiceerden vooraf dat dat vuurwerk gebruikt zou worden. De combi van een vette pyro en 12.000 fans leverde op Twitter en Instagram zeer vette platen op! Kijk en geniet!

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  DuitslandGroundhoppingIn de actualiteit

  Union Berlin, Unsere Liebe!

  In de schijnwerpers

  Union Berlin: volksclub voor het eerst in de Bundesliga

  In de actualiteit

  Union Berlin promoveert voor het eerst naar de Bundesliga