Voetbal in Oostenrijk

100 jaar: Stadion First Vienna FC

Het Howe Warte-stadion van First Vienna Football Club bestond op 19 juni precies 100 jaar en dat werd groots gevierd door de oudste club van Oostenrijk (oprichting in 1894). De viering begon met de opening van een eigen museum, de Vienna History Club en werd nog eens luister bijgezet met de onthulling van een replica van de in 1931 gewonnen Mitropa Cup (zeg de Champions League uit die tijd) en kampioenswedstrijden voor zowel de heren als vrouwen.

Opening museum

First Vienna FC – Gerasdorf/Stammersdorf (6-1)

Om terug te kunnen keren naar de Regionalliga Ost moesten de mannen van First Vienna afrekenen met Gerasdorf/Stammersdorf  en dat werd vakkundig gedaan. De heren wonnen met maar liefst 6-1 en kunnen zich opmaken voor een niveautje hoger.

Dames vieren landstitel

Dat het lekker gaat met de club bewezen ook de dames die al afgetekend kampioen waren geworden op het tweede niveau in hun partij tegen Geretsberg. In de feestwedstrijd waren ze duidelijk te sterk (3-1).

100 jaar: PYRO!!

Een feest is natuurlijk geen feest zonder wat ouderwetse pyro-taferelen en daarom pakten de supporters van First Vienna uit om de toch al prachtige dag nog net even iets mooier te maken.

Alle foto’s zijn afkomstig van Fußball, Soccer, Calcio & Co.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %